Back to the Central Indexing Page

Razlagamo zločine korporacije NTREPID

ZDA so se vedno posluževale propagande in zahrbtnih načinov vplivanja na javnost. Znano nam je delovanje v obdobju prve svetovne vojne, Red Scare-a in današnje vmešavanje.

Centralna Komanda Združenih Držav Amerike (CENTCOM), je leta 2011 s tristomilijonsko družbo NTREPID podpisala pogodbo, po kateri naj bi NTREPID-ova hčerinska družba Anonymizer, ki se ukvarja s Proxy strežniki, deljenjem VPN dostopov,..., skrbela za 50 anonimnih računov Ameriške Vlade, CIA-e, Pentagona in CENTCOM-a.

Pogodba omogoča širjenje biznisa in uporabo mnogih načinov za širjenje ameriške propagande, sporočil in zavajanj. NTREPID verjetno CENTCOM-u že prodaja informacije o uporabnikih VPN in Proxy strežnikov, ki so svoje delovanje bazirali preko Anonymizerjevih storitev.

Sistem je bil sestavljen za bojevanje v Iraku in borbo proti islamskim fundamentalistom, zatem pa so ga začeli uporabljati za antikomunistično, konservativno propagando in neopazne internetne reklame, pomena katerih ne niti dojamemo. Primer je vmešavanje v spletne strani med 10. in 13. januarjem - takrat je CENTCOMov oddelek za Brexit uporabljal to storitev za vpliv na splošno mnenje.

To delovanje se imenuje "operation earnest voice" (OEV). Svoje podporne enote imajo v večih regijah, vključujoč ZDA in Združeno Kraljestvo. V enem od zgornjih člankov sem pisal o vojaškem udaru v Boliviji. Po tem pripetljaju je CENTCOM skozi OEV objavil več tisoč komentarjev pod naključnimi spletnimi vsebinami, ki trdijo, da dogajanje v La Pazu ni bil puč, temveč prevzem oblasti v imenu demokracije in miru. Vsi vemo, kako rada ima Amerika demokracijo.

Pozivamo k uničenju tega buržujskega stroja in k proletarski revoluciji!


Lesley Zore